Отидете към основна версия

5 832 3

Рецепта за вечеря: Пълнени домати с кайма

  • пълнени-
  • домати-
  • кайма-
  • какво да сготвя

Също толкова вкусни, колкото и пълнени чушки

Необходими продукти:

6 домата

500 гр. кайма

1/2 ч.ч. ориз

3 стръка магданоз

сол, черен пипер, чубрица, захар

3 скилидки чесън

100 гр. брашно

5 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Доматите се измиват, режат се капачетата и се издълбават хубаво. Към каймата се прибавят ориз, магданоз, черен пипер, сол и чубрица. Подправките са по вкус. Прави се смес от 1 с.л. сол и 1 с.л. захар.

Доматите се омазват отвътре със сместа и се пълнят с каймата. Капачетата се потапят в брашно от вътрешната страна и се похлупват. Олиото се изсипва в тава и доматите се подреждат в нея.

Пълнежът от доматите се нарязва на ситно и се изсипва в тавата, а ако е останало от сместа (сол и захар), също се изсипва. Ако доматите са в сезона си и са сочни, не се прибавя вода, но ако не са, може да се прибави 1 ч.ч. вода.

Тавата с приготвените пълнени домати се поставя във фурна, загрята на 230°C, и се пекат около 40-50 мин под фолио, за да не се изпари сосът. Когато се премахне фолиото, доматът се запича за още 30 мин или докато оризът се сготви. А за по-сигурно може да минете ориза през тиган, преди да го смесите в каймата, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.

Свързани новини