17 Юни, 2021 16:05 5 775 3

Рецепта за вечеря: Пълнени домати с кайма

  • пълнени-
  • домати-
  • кайма-
  • какво да сготвя

Също толкова вкусни, колкото и пълнени чушки

Необходими продукти:

6 домата

500 гр. кайма

1/2 ч.ч. ориз

3 стръка магданоз

сол, черен пипер, чубрица, захар

3 скилидки чесън

100 гр. брашно

5 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Доматите се измиват, режат се капачетата и се издълбават хубаво. Към каймата се прибавят ориз, магданоз, черен пипер, сол и чубрица. Подправките са по вкус. Прави се смес от 1 с.л. сол и 1 с.л. захар.

Доматите се омазват отвътре със сместа и се пълнят с каймата. Капачетата се потапят в брашно от вътрешната страна и се похлупват. Олиото се изсипва в тава и доматите се подреждат в нея.

Пълнежът от доматите се нарязва на ситно и се изсипва в тавата, а ако е останало от сместа (сол и захар), също се изсипва. Ако доматите са в сезона си и са сочни, не се прибавя вода, но ако не са, може да се прибави 1 ч.ч. вода.

Тавата с приготвените пълнени домати се поставя във фурна, загрята на 230°C, и се пекат около 40-50 мин под фолио, за да не се изпари сосът. Когато се премахне фолиото, доматът се запича за още 30 мин или докато оризът се сготви. А за по-сигурно може да минете ориза през тиган, преди да го смесите в каймата, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фолк

    0 2 Отговор
    Кой ги тия домати разклати?
    Венче кажи
  • 2 Не е лошо

    1 0 Отговор
    Но от тез кайми, ми се,, гади, честно, много мазни, вчера цял ден ми беше,, гадно,,..!
  • 3 Ей туй

    0 0 Отговор
    много го ям но с повече магданоз и без захар