Необходими продукти:
4 х 200 г филе от сьомга
2 с. л. зехтин
3 скилидки чесън
2х400 г консервирани домати, нарязани на кубчета
2 с. л. листа от прясна мащерка
сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
За рецептата "Филе сьомга с доматен сос" зехтинът се сгорещява на среден огън в голям тиган. Прибавя се нарязаният на тънки филийки чесън.
Чесънът се запържва за 30 секунди и се изсипват доматите заедно с мащерката.
Доматеният сос се довежда до кипване и се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Вари се на умерен огън 8 минути, като периодично се разбърква.
Внимателно се поставят филетата сьомга и ястието се похлупва с капак. Готви се по 4 минути от едната страна на филето сьомга, обръща се и отново се готви 4 минути.
Ако доматеният сос стане много гъст, то се сипва малко вода.
Филето сьомга се поставя в чиния, а отгоре се полива с доматения сос. Поднася се горещо, пише gotvetesmen.com.