Отидете към основна версия

3 659 7

Рецепта за вечеря: Паста с наденица

  • паста-
  • наденица-
  • какво да сготвя-
  • на фурна

Един по-различен начин за приготвяне на паста

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

350 г паста

1 супена лъжица зехтин

1 супена лъжица олио

1 супена лъжица пресован чесън

1 глава лук, нарязана

½ чаена лъжица сол

350 г наденица, нарязана

2 домата, нарязани

2-3 супени лъжици доматено пюре

1 чаена лъжица сол

1 чаена лъжица захар

125 мл вода

120 г моцарела или кашкавал, настъргани

1 супена лъжица сушен босилек

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Кипнете подсолена вода. Сварете пастата за не повече от 8 минути. Отцедете. Добавете към нея 1 лъжица зехтин. Прехвърлете я в тава за печене.

Загрейте олиото в тиган на висока температура. Запържете чесъна и лука за 2-3 минути с разбъркване. Добавете наденицата. Разбърквайте за още 3-4 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, солта, захарта, водата. Разбърквайте, докато заври.

След като заври, добавете пастата в тигана. Поръсете обилно с избраното от вас сирене. Прехвърлете ястието в тавата. Печете за още 15-20 минути в загрята фурна. Сервирайте пастата, поръсена с босилека, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини