2 Август, 2021 16:05 3 537 7

Рецепта за вечеря: Паста с наденица

  • паста-
  • наденица-
  • какво да сготвя-
  • на фурна

Един по-различен начин за приготвяне на паста

Рецепта за вечеря: Паста с наденица - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

350 г паста

1 супена лъжица зехтин

1 супена лъжица олио

1 супена лъжица пресован чесън

1 глава лук, нарязана

½ чаена лъжица сол

350 г наденица, нарязана

2 домата, нарязани

2-3 супени лъжици доматено пюре

1 чаена лъжица сол

1 чаена лъжица захар

125 мл вода

120 г моцарела или кашкавал, настъргани

1 супена лъжица сушен босилек

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Кипнете подсолена вода. Сварете пастата за не повече от 8 минути. Отцедете. Добавете към нея 1 лъжица зехтин. Прехвърлете я в тава за печене.

Загрейте олиото в тиган на висока температура. Запържете чесъна и лука за 2-3 минути с разбъркване. Добавете наденицата. Разбърквайте за още 3-4 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, солта, захарта, водата. Разбърквайте, докато заври.

След като заври, добавете пастата в тигана. Поръсете обилно с избраното от вас сирене. Прехвърлете ястието в тавата. Печете за още 15-20 минути в загрята фурна. Сервирайте пастата, поръсена с босилека, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 9 Отговор
    Национално ястие на ганчовците е варени спагети с кренвирш и кетчуп. Това нагъват половината народонаселение, когато е свършила лютеницата.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дамски

    2 1 Отговор
    Въри и плати, майката, на, Стойчу, саламите, че ще ги сънува и при тебе....кви са тез наденици, при тези температури...!
  • 4 Накратко

    2 1 Отговор
    За 8мин. пастата ще стане на лепило. Освен това сега са пости, но въпреки което, ако решите да пробвате рецептата, няма как да намерите качествена наденица( с изключение на домашната), която на килограм да не струва повече от дневната ви надница.
  • 5 Грульо

    2 0 Отговор
    На тая паста едно време и казвахме макарони. Пастата беше правоъгълни парчета торта и не се вареше преди ядене. :D
  • 6 Варненец

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ти щото си от кралска фамилия, пиеш само шампанско и с трюфели се храниш, като ти гледам умсттвения капацитет, доволен ще останеш. Кой знае, какъв си общак и мъкнеш кофи по етажите, но нали тук можеш да се направиш на велик.
  • 7 Сина на, вампира с галошите

    1 0 Отговор
    Боазлия, стана като майка си 200 кг...!