Необходими продукти:
350 г паста
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица олио
1 супена лъжица пресован чесън
1 глава лук, нарязана
½ чаена лъжица сол
350 г наденица, нарязана
2 домата, нарязани
2-3 супени лъжици доматено пюре
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
125 мл вода
120 г моцарела или кашкавал, настъргани
1 супена лъжица сушен босилек
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Кипнете подсолена вода. Сварете пастата за не повече от 8 минути. Отцедете. Добавете към нея 1 лъжица зехтин. Прехвърлете я в тава за печене.
Загрейте олиото в тиган на висока температура. Запържете чесъна и лука за 2-3 минути с разбъркване. Добавете наденицата. Разбърквайте за още 3-4 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, солта, захарта, водата. Разбърквайте, докато заври.
След като заври, добавете пастата в тигана. Поръсете обилно с избраното от вас сирене. Прехвърлете ястието в тавата. Печете за още 15-20 минути в загрята фурна. Сервирайте пастата, поръсена с босилека, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 честен ционист
Коментиран от #2, #6
16:08 02.08.2021
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Дамски
16:22 02.08.2021
4 Накратко
17:06 02.08.2021
5 Грульо
17:54 02.08.2021
6 Варненец
До коментар #1 от "честен ционист":
Ти щото си от кралска фамилия, пиеш само шампанско и с трюфели се храниш, като ти гледам умсттвения капацитет, доволен ще останеш. Кой знае, какъв си общак и мъкнеш кофи по етажите, но нали тук можеш да се направиш на велик.18:47 02.08.2021
7 Сина на, вампира с галошите
19:37 02.08.2021