Отидете към основна версия

5 543 6

Рецепта за вечеря: Пилешки дробчета със сметанов сос

  • пилешки дробчета-
  • сметана-
  • сос-
  • какво да сготвя

Евтино и много вкусно ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

половин килограм пилешки дробчета

половин килограм лук

половинка чаша бяло вино

50 грама масло

250 милилитра сметана

черен пипер

олио

сол на вкус

индийско орехче

магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете дробчетата. Оставете ги да изсъхнат. Следващата стъпка е да обелите лука и да го нарежете под формата на полусферички. Загрейте тенджерката и разтопете маслото, като го примесите с малко олио. Щом маслото се разтопи напълно, добавете дробчетата и нарязания лук и сложете солта. Захлупете за няколко минутки тенджерката с ястието и след това отхлупете и добавете чашата бяло вино. Изчакайте течният сос да кипне и чак тогава можете да намалите огъня на средно положение.

Отново захлупете тенджерата и я оставете да покъкри. Когато видите, че две трети от течността се е изпарила, чак тогава е време да добавите и сметаната. Прибавете и черния пипер и разбъркайте соса добре, докато стане консистентен и гладък.

Ястието е почти готово, но сега е време да отстраните капака от тенджерата. Щом сосът стане гъст, можете да добавите магданоза, предварително ситно нарязан. Обикновено се яде с хляб, за да може вкусният сос да се топи със залчетата, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.

Свързани новини