Необходими продукти:
половин килограм пилешки дробчета
половин килограм лук
половинка чаша бяло вино
50 грама масло
250 милилитра сметана
черен пипер
олио
сол на вкус
индийско орехче
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете дробчетата. Оставете ги да изсъхнат. Следващата стъпка е да обелите лука и да го нарежете под формата на полусферички. Загрейте тенджерката и разтопете маслото, като го примесите с малко олио. Щом маслото се разтопи напълно, добавете дробчетата и нарязания лук и сложете солта. Захлупете за няколко минутки тенджерката с ястието и след това отхлупете и добавете чашата бяло вино. Изчакайте течният сос да кипне и чак тогава можете да намалите огъня на средно положение.
Отново захлупете тенджерата и я оставете да покъкри. Когато видите, че две трети от течността се е изпарила, чак тогава е време да добавите и сметаната. Прибавете и черния пипер и разбъркайте соса добре, докато стане консистентен и гладък.
Ястието е почти готово, но сега е време да отстраните капака от тенджерата. Щом сосът стане гъст, можете да добавите магданоза, предварително ситно нарязан. Обикновено се яде с хляб, за да може вкусният сос да се топи със залчетата, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 🤮🤮🤮
16:11 08.08.2021
2 Дробчетата не са това което бяха
16:13 08.08.2021
3 Чистия Фикри
16:13 08.08.2021
4 Много
Коментиран от #5
16:14 08.08.2021
5 За гарнитура
До коментар #4 от "Много":
Агнешки главички и свински език.16:18 08.08.2021
6 Този коментар е премахнат от модератор.