Необходими продукти:
2 яйца
200 гр. риба тон от консерва
1 малка глава бял салатен лук
5 с.л. ситно накълцан магданоз
150 гр. майонеза
1 домат
сол
маслини за украса
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата, облейте със студена вода и оставете да изстинат.
Сипете съдържанието на консервата риба тон в цедка и оставете хубаво да се отцеди. Обелете и сложете в блендер двете твърдо сварени яйца, лука, магданоза и майонезата. Добавете отцедената риба и пуснете уреда на средни обороти за 15 секунди. Не трябва яйчената салата да става на каша, а да се виждат парченца от продуктите. Опитайте и ако е нужно, добавете сол.
Сложете салатата в подходяща чиния. Нарежете домата на тънки парченца и подредете отстрани около салатата с риба тон. Украсете с маслини и поднесете яйчената салата с риба тон и майонеза с любимо питие, пише Actualno.com.