Отидете към основна версия

6 203 10

Рецепта за вечеря: Риба саворин със зеленчуци

  • риба-
  • саворин-
  • лефер-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

Полезно ястие за любителите на риба

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг саворин (лефер)
1 връзка пресен лук
5 червени чушки
2-3 стръка целина
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
40 г краве масло (за намазване)
500 г смлени домати (от консерва)
2-3 с. л. зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва наедро и се запържва за 2-3 минути в зехтина. Прибавят се чушките, нарязани на кубчета и наситнената целина.

След 3-4 минути се налива бялото вино, оставя се да кипне и се изчаква, виното да се изпари.

Към омекналите зеленчуци се добавят доматите. Кипва се и се посолява.

Рибата се нарязва на едри парчета и се слага на дъното на намаслена тава. Отгоре се изсипват готовите зеленчуци и се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Сервира се с охладено бяло вино - мискет или мускат.

През есента и зимата, пресният лук може да се замени с 3 стръка праз, а пресните червени чушки - с такива, от туршия.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини