Отидете към основна версия

8 673 8

Рецепта за вечеря: Свинско с лук и гъби

  • свинско месо-
  • лук-
  • гъби-
  • какво да сготвя

Чаша червено вино би била подходящата напитка за това ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг свинско месо

4 големи глави лук

500 гр. гъби печурки

олио

1 чаша червено вино

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското на хапки и го запържете в дълбок тиган. Добавете лука, като предварително сте го нарязали на плътни полумесеци.

Гъбите режете на филийки и добавяте в тигана, когато лукът омекне. След като гъбите пуснат соса си, добавяте виното и оставяте под капак, докато изври.

Когато остане само на мазнина, овкусявате със солта и черния пипер.

Сервира се топло.

Чаша червено вино би била подходящата напитка за това ястие, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини