Необходими продукти:
1 кг свинско месо
4 големи глави лук
500 гр. гъби печурки
олио
1 чаша червено вино
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското на хапки и го запържете в дълбок тиган. Добавете лука, като предварително сте го нарязали на плътни полумесеци.
Гъбите режете на филийки и добавяте в тигана, когато лукът омекне. След като гъбите пуснат соса си, добавяте виното и оставяте под капак, докато изври.
Когато остане само на мазнина, овкусявате със солта и черния пипер.
Сервира се топло.
Чаша червено вино би била подходящата напитка за това ястие, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Анонимен
Коментиран от #2
16:10 15.09.2021
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Свинско
Коментиран от #5
17:08 15.09.2021
5 Веган
До коментар #4 от "Свинско":
Вие яжте марули, свинското оставете на нас.Коментиран от #6
17:31 15.09.2021
6 Ейца,
До коментар #5 от "Веган":
Има ли вътре...?!18:32 15.09.2021
7 оаояояояоя
19:13 15.09.2021
8 Бг Туриста
22:42 15.09.2021