Отидете към основна версия

4 021 14

Рецепта за вечеря: Свински врат с праз и сушени домати

  • свинско месо-
  • врат-
  • сушени домати-
  • сушени кайсии-
  • какво да сготвя

Интересно предложение със свинско месо

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

• 1 кг свински врат без кост

• 4-5 стръка праз лук

• 50-60 мл олио

• 15-20 бр. сушени кайсии

• 120 г сушени домати

• 2-3 стръка розмарин

• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загрявате силно олиото. Нарязвате свинския врат на тънки жулиени, овкусявате ги с малко сол, запечатвате в сгорещеното олио и пържите до готовност на по-слаб огън. Добавяте праза, нарязан на полумесеци и кайсиите, нарязани на ивички или кубчета и задушавате, докато омекнат, като разбърквате често, след това и сушените домати, нарязани на лентички.

Задушавате още няколко минути при непрекъснато разбъркване и преди да свалите от котлона, овкусявате със сол, черен пипер и накъсания розмарин, съветва lidl.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини