Необходими продукти:
• 1 кг свински врат без кост
• 4-5 стръка праз лук
• 50-60 мл олио
• 15-20 бр. сушени кайсии
• 120 г сушени домати
• 2-3 стръка розмарин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загрявате силно олиото. Нарязвате свинския врат на тънки жулиени, овкусявате ги с малко сол, запечатвате в сгорещеното олио и пържите до готовност на по-слаб огън. Добавяте праза, нарязан на полумесеци и кайсиите, нарязани на ивички или кубчета и задушавате, докато омекнат, като разбърквате често, след това и сушените домати, нарязани на лентички.
Задушавате още няколко минути при непрекъснато разбъркване и преди да свалите от котлона, овкусявате със сол, черен пипер и накъсания розмарин, съветва lidl.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 кръстоносец
До коментар #1 от "Свински опащки":
но ти ще имаш аутодафе!DEUS VULT !
16:10 17.09.2021
3 Ти добре ли си?
16:12 17.09.2021
4 ;coe
16:16 17.09.2021
5 Грульо
16:18 17.09.2021
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Бг Туриста
16:53 17.09.2021
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 хапка
17:15 17.09.2021
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 ГРАД КОЗЛОДУЙ
17:33 17.09.2021
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Който е свиня
18:38 17.09.2021
14 Този коментар е премахнат от модератор.