Отидете към основна версия

10 001 7

Рецепта на деня: Свинска плешка в гювеч

  • свинско-
  • плешка-
  • гювеч-
  • какво да сготвя

Приготвено на бавен огън, направо се топи в устата

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

свинско месо - 1 кг свинска плешка без кост

бекон - 150 г

чесън - 1 глава

вино - 1 ч.ч. червено

брашно - 3 с.л.

сол

кимион

черен пипер

сол

лимони - сокът на 1 лимон

мазнина - към 100 мл

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското на хапки и сложете да се запържи в сгорещена мазнина, докато си смени цвета.

Извадете го, деглазирайте съда с 1 ч.ч. вино и при непрекъснато бъркане добавете брашното.

Щом се получи гладък сос, го овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Месото сипете в гювеча, добавете почистените цели скилидки чесън и нарязания на не много малки парченца бекон.

Добавете кимион, малко сол и черен пипер, полейте с лимонов сок и сипете соса с брашното.

Сложете капака на гювеча и във фурната да се пече за 1 час. Махнете капака и запечете до лек загар, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 35 гласа.

Свързани новини