Необходими продукти:
свинско месо - 1 кг свинска плешка без кост
бекон - 150 г
чесън - 1 глава
вино - 1 ч.ч. червено
брашно - 3 с.л.
сол
кимион
черен пипер
сол
лимони - сокът на 1 лимон
мазнина - към 100 мл
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското на хапки и сложете да се запържи в сгорещена мазнина, докато си смени цвета.
Извадете го, деглазирайте съда с 1 ч.ч. вино и при непрекъснато бъркане добавете брашното.
Щом се получи гладък сос, го овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Месото сипете в гювеча, добавете почистените цели скилидки чесън и нарязания на не много малки парченца бекон.
Добавете кимион, малко сол и черен пипер, полейте с лимонов сок и сипете соса с брашното.
Сложете капака на гювеча и във фурната да се пече за 1 час. Махнете капака и запечете до лек загар, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Това е
Коментиран от #2, #5, #6
10:19 25.12.2021
2 Раданч Татлъту
До коментар #1 от "Това е":
Може и за Дюран Дюран.😁🤡🥳👍Коментиран от #3
10:23 25.12.2021
3 Може и за
До коментар #2 от "Раданч Татлъту":
Байрам Байрам10:28 25.12.2021
4 Депесар
10:56 25.12.2021
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 ганю
нищо метално ще видите разликата
Бабите знаеха да готвят и уважаваха труда на хората произвели продуктите
защото някои от тях сами отглеждаха
когато дупето ви гледа слънцето на нивата а не морето
ще разберете истината
"децата си с мъка да раждаш а хляба си с пот на челото да вадиш"
09:19 10.01.2022