Last news in Fakti

25 Декември, 2021 10:05 9 951 7

Рецепта на деня: Свинска плешка в гювеч

  • свинско-
  • плешка-
  • гювеч-
  • какво да сготвя

Приготвено на бавен огън, направо се топи в устата

Рецепта на деня: Свинска плешка в гювеч - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

свинско месо - 1 кг свинска плешка без кост

бекон - 150 г

чесън - 1 глава

вино - 1 ч.ч. червено

брашно - 3 с.л.

сол

кимион

черен пипер

сол

лимони - сокът на 1 лимон

мазнина - към 100 мл

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското на хапки и сложете да се запържи в сгорещена мазнина, докато си смени цвета.

Извадете го, деглазирайте съда с 1 ч.ч. вино и при непрекъснато бъркане добавете брашното.

Щом се получи гладък сос, го овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Месото сипете в гювеча, добавете почистените цели скилидки чесън и нарязания на не много малки парченца бекон.

Добавете кимион, малко сол и черен пипер, полейте с лимонов сок и сипете соса с брашното.

Сложете капака на гювеча и във фурната да се пече за 1 час. Махнете капака и запечете до лек загар, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е

    5 1 Отговор
    За Хамид Хамид

    Коментиран от #2, #5, #6

  • 2 Раданч Татлъту

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Това е":

    Може и за Дюран Дюран.😁🤡🥳👍

    Коментиран от #3

  • 3 Може и за

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Раданч Татлъту":

    Байрам Байрам
  • 4 Депесар

    9 1 Отговор
    Любимата гозба на движението, това е истинско ядене, топи се в устата, до него праз и люта върла ракия, и пушена сланина!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ганю

    0 0 Отговор
    гответе в глинени съдове и с дървени прибори
    нищо метално ще видите разликата
    Бабите знаеха да готвят и уважаваха труда на хората произвели продуктите
    защото някои от тях сами отглеждаха
    когато дупето ви гледа слънцето на нивата а не морето
    ще разберете истината
    "децата си с мъка да раждаш а хляба си с пот на челото да вадиш"