Необходими продукти:
картофи - 5 - 6 бр. шунка - 100 г кашкавал - 100 г пармезан - 50 г сушени домати - 100 г в зехтин яйца - 2 бр. олио - 3 с.л. кисело мляко - 3 с.л. копър - 1/2 връзка пресен черен пипер - 1 ч.л. сол - 1 ч.л. яйца - 1 бр. кашкавал - 100 г пармезан - 50 г подправки - италиански микс краве масло - 30 г масло - за намазване на тавата галета - 2 с.л. за поръсване пресен чесън - 1 стръкНачин на приготвяне:
Обелете и настържете картофите на едро ренде. Поръсете с малко сол, разбъркайте и ги изцедете. Сложете ги в купа и прибавете към тях нарязани на дребни кубчета кашкавал, шунка и сушени домати. В друг съд разбийте яйцата. Прибавете към тях киселото мляко, олиото, нарязан на ситно копър, настърган пармезан и черен пипер. Смесете ги с картофите и разбъркайте.
Намажете форма за пай с меко масло и поръсете с галета. Разпределете сместа за вкусния солен пай и заравнете, като леко притискате. Разбийте 1 яйце и прибавете към него 100 г настърган кашкавал.
Добавете и подправките. Покрийте картофения пай с тази смес и поръсете с настърган пармезан. Нарежете маслото на кубчета и го разпределете равномерно върху пая. Сложете да се пече в загрята на 180°С фурна за 30 минути.
След изпичане оставете леко да се охлади. По желание нарежете на ситно 1 стрък пресен чесън и поръсете преди сервиране на картофен пай с пармезан, пише flagman.bg.