Необходими продукти:
- картофи - 5 - 6 бр.
- шунка - 100 г кашкавал - 100 г
- пармезан - 50 г
- сушени домати - 100 г в зехтин
- яйца - 2 бр.
- олио - 3 с.л.
- кисело мляко - 3 с.л.
- копър - 1/2 връзка
- пресен черен пипер - 1 ч.л.
- сол - 1 ч.л.
- яйца - 1 бр.
- кашкавал - 100 г
- пармезан - 50 г
- подправки - италиански микс
- краве масло - 30 г
- масло - за намазване на тавата
- галета - 2 с.л. за поръсване
- пресен чесън - 1 стрък
Начин на приготвяне:
Обелете и настържете картофите на едро ренде. Поръсете с малко сол, разбъркайте и ги изцедете. Сложете ги в купа и прибавете към тях нарязани на дребни кубчета кашкавал, шунка и сушени домати. В друг съд разбийте яйцата. Прибавете към тях киселото мляко, олиото, нарязан на ситно копър, настърган пармезан и черен пипер. Смесете ги с картофите и разбъркайте.
Намажете форма за пай с меко масло и поръсете с галета. Разпределете сместа за вкусния солен пай и заравнете, като леко притискате. Разбийте 1 яйце и прибавете към него 100 г настърган кашкавал.
Добавете и подправките. Покрийте картофения пай с тази смес и поръсете с настърган пармезан. Нарежете маслото на кубчета и го разпределете равномерно върху пая. Сложете да се пече в загрята на 180°С фурна за 30 минути.
След изпичане оставете леко да се охлади. По желание нарежете на ситно 1 стрък пресен чесън и поръсете преди сервиране на картофен пай с пармезан, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 SCH JVLIVS II
10:47 05.04.2022