Отидете към основна версия

2 092 2

Рецепта на деня: Ризото със зеленчуци

  • ризото-
  • ориз-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

Подходящи за постещи

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

320 г ориз арборио или карнароли около 1 литър зеленчуков бульон 1 глава лук 2 скилидки чесън 100мл бяло вино 1 тиквичка 1 малък патладжан 1 червена чушка 1 жълта чушка или зелена 2 домата или 1 опаковка доматена салца магданоз зехтин 30 г краве масло пармиджано реджано

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете зеленчуците на по-едри парчета.

В дълбок тиган загрейте зехтин и сложете зеленчуците на силен огън да се запържат за няколко минути. Разбъркайте няколко пъти.

Намалете огъня, добавете нарязаните на кубчета домати или консервата. разбъркайте и гответе още десетина минути. Отделете настрана.

Нарежете лука и чесъна.

В тенджера загрейте зехтин. Сипете лука и чесъна и запържете леко. Добавете ориза и запържете като разбърквате за 1 минута. Сипете бялото вино и оставете да се поизпари.

Тогава започнете на малки порции да сипвате от бульона, като постоянно бъркате на силен огън. На средата от готвенето, прибавете зеленчуците, разбъркайте добре да се смесят вкусовете. Продължете да прибавяте бульон и да бъркате.

Накрая, когато оризът е готов, прибавете бучка студено масло и разбъркайте.

Овкусете на сол, пипер и добавете магданоз и настърган пармезан. Оставете да почине за 5 минути и сервирайте, пише mycookingcreations.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини