Отидете към основна версия

4 547 5

Рецепта на деня: Руска домашна майонеза

  • майонеза-
  • руска кухня-
  • какво да сготвя

Стабилна и плътна, без никакви допълнителни консерванти и стабилизатори

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

- слънчогледово олио 250 мл - 2 яйца - горчица 1 ч.л. - захар 1 ч.л. - сол 5 гр. - оцет 50 мл

Начин на приготвяне:

Отделете белтъка от жълтъците. Добавете жълтъка в купата на пасатора и разбъркайте добре.

Добавете сол, захар, горчица, оцет и разбийте, докато се получи гъста, кремообразна емулсия. Вместо оцет можете да използвате 1,5 с.л. лимонов сок.

Ако все още не знаете как домашната майонеза се различава от търговската, време е да пробвате тази рецепта, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.

Свързани новини