24 Ноември, 2022 10:05 4 546 5

Рецепта на деня: Руска домашна майонеза

  • майонеза-
  • руска кухня-
  • какво да сготвя

Стабилна и плътна, без никакви допълнителни консерванти и стабилизатори

Рецепта на деня: Руска домашна майонеза - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • - слънчогледово олио 250 мл
  • - 2 яйца
  • - горчица 1 ч.л.
  • - захар 1 ч.л.
  • - сол 5 гр.
  • - оцет 50 мл

Начин на приготвяне:

Отделете белтъка от жълтъците. Добавете жълтъка в купата на пасатора и разбъркайте добре.

Добавете сол, захар, горчица, оцет и разбийте, докато се получи гъста, кремообразна емулсия. Вместо оцет можете да използвате 1,5 с.л. лимонов сок.

Ако все още не знаете как домашната майонеза се различава от търговската, време е да пробвате тази рецепта, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    6 11 Отговор
    От домашната можете да хванете Салмонела, за разлика от купежката. Ха познайте защо?
  • 2 Бандера

    15 14 Отговор
    Руската салата, всъщност е френска и се нарича " Оливие"! Както и калашникът е Хуго Шмайзер, жигулито е Фиат, борша е украински, православието и езика - български, робстото им е монголско.....

    Коментиран от #5

  • 3 Инна

    11 2 Отговор
    Если следовать этому рецепту ничего не получится. Упущены существенные моменты.
    1. Желтки надо взбивать до однородной массы белого цвета.
    2. Очень осторожно добавлять сахар, соль (по вкусу) и горчицу( не порошок, а предварительно разведенную). Уксус (или лимонный сок) на этом этапе не добавляется.
    3. Добавлять растительное масло надо буквально по чуть-чуть каждый раз тчательно взбивая. Если поторопитесь майонез не получиться.
    3 и вот когда всё масло уже добавлено самое время добавить уксус (лимонный сок). И опять по чуть-чуть и взбивая.

    Коментиран от #4

  • 4 абе,

    4 11 Отговор

    До коментар #3 от "Инна":

    На руски език си драскай по руски сайтове.
  • 5 ха ха

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бандера":

    И императрицата им Екатерина II всъшност е немкинята София Августа Фредерика фон Анхалт-Цербст и произхожда от второстепенен немски княжески род.