Необходими продукти:
кашкавал - 300 г фермерски панко галета - 100 г яйца - 2 бр. слънчогледово олиоНачин на приготвяне:
Настържете кашкавала на едро ренде. След това го сложете в дълбока купа заедно с панко галетата и яйцата. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
От сместа оформете еднакви по големина топчета. Подредете топчетата в чиния. Сложете чинията във фризера за 30 минути, за да може топчетата да стегнат.
След това загрейте слънчогледово масло в дълбока касерола. Пържете топчетата за кратко, като ги обърнете, за да се запържат и от двете страни. След това извадете панираните кашкавалчета върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Поднесете биреното мезе с подлучен сос по желание, пише Actualno.com.