Необходими продукти:
- кашкавал - 300 г фермерски
- панко галета - 100 г
- яйца - 2 бр.
- слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала на едро ренде. След това го сложете в дълбока купа заедно с панко галетата и яйцата. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
От сместа оформете еднакви по големина топчета. Подредете топчетата в чиния. Сложете чинията във фризера за 30 минути, за да може топчетата да стегнат.
След това загрейте слънчогледово масло в дълбока касерола. Пържете топчетата за кратко, като ги обърнете, за да се запържат и от двете страни. След това извадете панираните кашкавалчета върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Поднесете биреното мезе с подлучен сос по желание, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #2
10:54 25.11.2022
2 И кат. благодариш,
До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":
сега ти ми кажи какво е това "панко." галета.11:38 25.11.2022