Необходими продукти:
круши - 2 броя синьо сирене - 60 г орехи - 80 г маруля - 4 листа сметана - 50 мл течна индийско орехче - 1 щипка черен пипер - 1 щипка олио - 1 - 2 с.л. орехово сол - на вкусНачин на приготвяне:
Нарежете крушите на четвъртинки, наредете ги в намазнена тава и ги сложете да се запекат, като ги обърнете и от двете им страни.
В 2 чинии сложете по 2 листа маруля, подредете крушите и поръсете с орехи. Натрошете по малко синьо сирене за аромат.
Залейте салатите с дресинга, приготвен от разбитите заедно сметана, индийско орехче, черен пипер, орехово олио и сол. Салатата се поднася с чаша бяло вино, пише gotvach.bg.