Отидете към основна версия

3 304 4

Рецепта на деня: Пикантно мезе "Форшмак"

  • форшмак-
  • салата-
  • мезе-
  • риба-
  • какво да сготвя

Мезето е идеално както за хубави бели и червени вина, така и за водка

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

350-400 г филе пушена или маринована риба 1 яйце 1 малка глава лук 1 малка или 1/2 голяма зелена ябълка 1 с.л. оцет 1/2 ч.л. черен пипер 1 ч.л. захар 50 г меко масло (на стайна температура) 1-2 с.л. зехтин при необходимост листа копър по желание лимонов сок (около 1 ч.л.) лимон и пресен лук или копър за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Рибата нарежете на лентички и след това съберете лентичките и наситнете на малки кубчета. Трябва да се получи почти като кайма. След като сте я нарязали, минете с ножа още веднъж, за да се наситни повече. Прехвърлете в купа.

2. Яйцето сварете и рендосайте в купата при рибата.

3. Рендосайте още лука и ябълката. Добавете пипера, оцета, лимоновия сок, маслото и захарта. Разбъркайте с вилица. Опитайте на вкус. Ако е прекалено солено, капнете лимонов сок и зехтин. Добавете листата наситнен копър и разбъркайте отново.

4. Сервирайте като оформите с две супени лъжици хапки в плато или като използвате рингове за аранжиране на ордьоври. Поднесете със стръкче копър или пресен лук и резен лимон. Мезето е идеално както за хубави бели и червени вина, така и за водка, kulinarno.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини