Необходими продукти:
- 350-400 г филе пушена или маринована риба
- 1 яйце
- 1 малка глава лук
- 1 малка или 1/2 голяма зелена ябълка
- 1 с.л. оцет
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. захар
- 50 г меко масло (на стайна температура)
- 1-2 с.л. зехтин при необходимост
- листа копър по желание
- лимонов сок (около 1 ч.л.)
- лимон и пресен лук или копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Рибата нарежете на лентички и след това съберете лентичките и наситнете на малки кубчета. Трябва да се получи почти като кайма. След като сте я нарязали, минете с ножа още веднъж, за да се наситни повече. Прехвърлете в купа.
2. Яйцето сварете и рендосайте в купата при рибата.
3. Рендосайте още лука и ябълката. Добавете пипера, оцета, лимоновия сок, маслото и захарта. Разбъркайте с вилица. Опитайте на вкус. Ако е прекалено солено, капнете лимонов сок и зехтин. Добавете листата наситнен копър и разбъркайте отново.
4. Сервирайте като оформите с две супени лъжици хапки в плато или като използвате рингове за аранжиране на ордьоври. Поднесете със стръкче копър или пресен лук и резен лимон. Мезето е идеално както за хубави бели и червени вина, така и за водка, kulinarno.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 БОЗА
Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
10:12 30.12.2022
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:34 30.12.2022
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 кобус
13:21 02.01.2023