30 Декември, 2022 10:05 3 303 4

Рецепта на деня: Пикантно мезе "Форшмак"

  • форшмак-
  • салата-
  • мезе-
  • риба-
  • какво да сготвя

Мезето е идеално както за хубави бели и червени вина, така и за водка

Рецепта на деня: Пикантно мезе "Форшмак" - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 350-400 г филе пушена или маринована риба
  • 1 яйце
  • 1 малка глава лук
  • 1 малка или 1/2 голяма зелена ябълка
  • 1 с.л. оцет
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. захар
  • 50 г меко масло (на стайна температура)
  • 1-2 с.л. зехтин при необходимост
  • листа копър по желание
  • лимонов сок (около 1 ч.л.)
  • лимон и пресен лук или копър за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Рибата нарежете на лентички и след това съберете лентичките и наситнете на малки кубчета. Трябва да се получи почти като кайма. След като сте я нарязали, минете с ножа още веднъж, за да се наситни повече. Прехвърлете в купа.

2. Яйцето сварете и рендосайте в купата при рибата.

3. Рендосайте още лука и ябълката. Добавете пипера, оцета, лимоновия сок, маслото и захарта. Разбъркайте с вилица. Опитайте на вкус. Ако е прекалено солено, капнете лимонов сок и зехтин. Добавете листата наситнен копър и разбъркайте отново.

4. Сервирайте като оформите с две супени лъжици хапки в плато или като използвате рингове за аранжиране на ордьоври. Поднесете със стръкче копър или пресен лук и резен лимон. Мезето е идеално както за хубави бели и червени вина, така и за водка, kulinarno.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЗА

    8 5 Отговор
    Понеже статията,за забранените руската салата и сельодката под шуба не мина и безследно изчезна даже...та сега друга одеска рецепта...трогателно... ;-))))


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ госпожа МАРИНОВА за предложената РЕЦЕПТА
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 кобус

    0 0 Отговор
    Фаршмак - еврейска рецепта със сельодка - маринована херинга.