Необходими продукти:
2 кг агнешко; 300 г праз лук; 300 г естрагон; 200 г кориандър; 2-3 бр. люта чушки; 350-400 мл сухо бяло вино; 200-250 мл вода; сол; млян черен пипер.Начин на приготвяне:
Нарежете агнешкото или телето на малки парченца 2х3 см зеленина:
От естрагона отстранете листата и нежната част от стъблата.
Лукът и кориандърът се белят лесно.
Нарежете всички зелени на парчета с дължина 0,5 см.
Обелете и нарежете лютите чушки.
Смесете зелените и чушките в купа.
Налейте вода на дъното на чугунена тенджера и сложете половината от месото в един слой. Сол.
Сложете половината зелени и половината ткемали върху месото.
Отново слой остатъчно месо, сол.
Един слой от останалата зеленина и залейте всичко с вино.
Покрива се с капак, слага се на малък огън и готово.
Сервирайте горещо с лаваш и вино.