Отидете към основна версия

5 153 64

Проучване: Всеки втори симулира оргазъм и колко минути са нужни за удовлетворителен секс

  • проучване-
  • секс-
  • оргазъм

Резултатите от проучването разкриха няколко неочаквани тенденции в сексуалната сфера

Снимкa: Shutterstock

Повечето мъже и жени са склонни да опитат нови сексуални практики. Това следва от данни за промените в сексуалните предпочитания през 2023 г., които бяха публикувани от американската компания за телемедицина Hims & Hers.

В проучването са участвали 3 688 души на възраст от 18 до 65 години. Резултатите от проучването разкриха няколко неочаквани тенденции в сексуалната сфера. В доклада на компанията се казва, че прословутите „седем минути в рая“ вече не са достатъчни: 55% от мъжете и 47% от жените се нуждаят от повече от 10 минути, за да постигнат оргазъм. Средната продължителност на половия акт е 14,3 минути.

Отбелязва се, че по-голямата част от анкетираните не ценят количеството секс, а неговото качество и разнообразие. Така две трети (67 процента) съобщават, че искат да опитат нещо ново. От тях 32 процента биха се съгласили да играят роли в спалнята, а 17 процента биха се съгласили да доминират.

Броят на хората, които симулират оргазъм, все още е висок: той е 47 процента. Проучването показа, че не само жените, но и мъжете се преструват в леглото. Една трета от представителите на силния пол признават, че симулират от време на време. 15 процента от жените и 8 процента от мъжете никога не са изпитвали оргазъм.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.

Свързани новини