Отидете към основна версия

2 139 2

Рецепта на деня: Хляб роти канай

  • хляб-
  • роти канай-
  • малайзия-
  • какво да сготвя

Вкусен хляб от Малайзия

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти за 10-12 бр.:

4 ч.ч. брашно 2 с.л. кондензирано мляко 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар 1 с.л. маргарин 1 яйце 2 ч.ч. олио маргарин гхи

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сипете брашното, кондензираното мляко, солта, захарта, яйцето и 1 с.л. маргарин. Добавете малко вода и с ръце смесете продуктите. Добавете още вода, ако е необходимо, за да омесите гладко и еластично тесто. 2. Разделете тестото на 10 равни части. Оформете всяко парче тесто на идеално гладка топка, като предварително си намажете ръцете с олио или маргарин. Поставете топчетата тесто в дълбока тавичка, плътно едно до друго, и ги залейте с 2 ч.ч. олио. Оставете на стайна температура за 1 нощ. 3. Намажете с мазнина квадратно парче от плота с приблизителни размери 40х40 см. Вземете 1 топче тесто и го притиснете с твърдата част на дланта си върху плота, за да се оформи плосък диск. След това с пръсти започнете да разтегляте тестото във всички посоки, като съвсем леко го повдигате от плота, за да влезе въздух. Целта е тестото да стане прозрачно тънко. Намажете тестото с гхи и го сгънете като пощенски плик. Процедирайте по същия начин с останалите топчета тесто. 4. Загрейте малко олио в тиган на умерен огън. Пържете хлебчетата от двете страни, до златисто. Докато са още топли, леко притиснете от двете страни хлебчетата, да се чуе изпукване. Поднесете с пилешко къри или друго ястие със сос, пише "24 Kitchen".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини