Необходими продукти за 10-12 бр.:
- 4 ч.ч. брашно
- 2 с.л. кондензирано мляко
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 1 с.л. маргарин
- 1 яйце
- 2 ч.ч. олио
- маргарин
- гхи
Начин на приготвяне:
- 1. В голяма купа сипете брашното, кондензираното мляко, солта, захарта, яйцето и 1 с.л. маргарин. Добавете малко вода и с ръце смесете продуктите. Добавете още вода, ако е необходимо, за да омесите гладко и еластично тесто.
- 2. Разделете тестото на 10 равни части. Оформете всяко парче тесто на идеално гладка топка, като предварително си намажете ръцете с олио или маргарин. Поставете топчетата тесто в дълбока тавичка, плътно едно до друго, и ги залейте с 2 ч.ч. олио. Оставете на стайна температура за 1 нощ.
- 3. Намажете с мазнина квадратно парче от плота с приблизителни размери 40х40 см. Вземете 1 топче тесто и го притиснете с твърдата част на дланта си върху плота, за да се оформи плосък диск. След това с пръсти започнете да разтегляте тестото във всички посоки, като съвсем леко го повдигате от плота, за да влезе въздух. Целта е тестото да стане прозрачно тънко. Намажете тестото с гхи и го сгънете като пощенски плик. Процедирайте по същия начин с останалите топчета тесто.
- 4. Загрейте малко олио в тиган на умерен огън. Пържете хлебчетата от двете страни, до златисто. Докато са още топли, леко притиснете от двете страни хлебчетата, да се чуе изпукване. Поднесете с пилешко къри или друго ястие със сос, пише "24 Kitchen".
Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пържено тесто
10:11 20.06.2023
2 това
10:12 20.06.2023