Необходими продукти:
- 300 г пълномаслена извара - 100 г краве сирене - 1 яйце - 50 г кашкавал - 3 с.л. брашно - 1/2 връзка магданоз - 50 мл. олио - сол и черен пипер на вкусЗа салцата:
- 1 белена печена чушка - 1 малка глава червен лук - 1 скилидка чесън - 1–2 домата - 1 люта чушка - 1/2 връзка магданоз - 1 стрък босилек - 1/2 лимон - 1/2 ч.л. кимион 2 с.л. зехтин сол и черен пипер на вкусНачин на приготвяне:
1. Настържете кашкавала, а сиренето натрошете. 2. В купа смесете изварата с брашното и яйцето. Добавете кашкавала и сиренето. 3. Прибавете наситнения магданоз, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре. 4. С влажни ръце оформете малки кюфтета. Изпържете ги до златисто в сгорещеното олио. 5. За салцата нарежете на ситно печената чушка, лука, лютата чушка, доматите и ги разбъркайте с наситнените чесън, магданоз и босилек. 6. Овкусете с кимиона, прибавете зехтина, сока от лимон и сол и пипер на вкус. Разбъркайте. 7. Поднесете кюфтетата със салцата, пише trafficnews.bg.Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.