Необходими продукти:
- - 300 г пълномаслена извара
- - 100 г краве сирене
- - 1 яйце
- - 50 г кашкавал
- - 3 с.л. брашно
- - 1/2 връзка магданоз
- - 50 мл. олио
- - сол и черен пипер на вкус
За салцата:
- - 1 белена печена чушка
- - 1 малка глава червен лук
- - 1 скилидка чесън
- - 1–2 домата
- - 1 люта чушка
- - 1/2 връзка магданоз
- - 1 стрък босилек
- - 1/2 лимон
- - 1/2 ч.л. кимион
- 2 с.л. зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Настържете кашкавала, а сиренето натрошете.
- 2. В купа смесете изварата с брашното и яйцето. Добавете кашкавала и сиренето.
- 3. Прибавете наситнения магданоз, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.
- 4. С влажни ръце оформете малки кюфтета. Изпържете ги до златисто в сгорещеното олио.
- 5. За салцата нарежете на ситно печената чушка, лука, лютата чушка, доматите и ги разбъркайте с наситнените чесън, магданоз и босилек.
- 6. Овкусете с кимиона, прибавете зехтина, сока от лимон и сол и пипер на вкус. Разбъркайте.
- 7. Поднесете кюфтетата със салцата, пише trafficnews.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА