Отидете към основна версия

3 279 34

Мъжете с бирено коремче са по-издръжливи в секса от атлетите

  • бирено коремче-
  • секс-
  • издръжливост-
  • оргазъм-
  • атлет

Повече мазнини по корема означава, че въпросният мъж съдържа повече от женския полов хормон естрадиол, който помага за потискане на оргазма

Снимкa: Shutterstock

Въпреки че на пръв поглед може да няма най-привлекателната физика, мъжът с биреното коремче може да се окаже доста приятна изненада в други важни аспекти. Проучване, проведено в Турция, заключава, че мъжете с наднормено тегло и очевидно шкембе издържат по-дълго в леглото от по-атлетичните си колеги, пише bulnews.bg.

Учени изследвали Индекса на телесна маса (ИТМ) и сексуалното представяне на 100 мъже, търсещи помощ за сексуални дисфункции, в сравнение със 100 мъже, които не съобщават за проблеми. Оказало се, че мъжете с по-висок ИТМ и с неособено привлекателни тела, издържали средно 7,3 минути, докато по-слабите участници в изследването едва успявали да издържат 2 минути.

Изследователите открили, че по-фините господа също са по-склонни да страдат от преждевременна еякулация. Това може да е малко разочароващо за дамите, които предпочитат мъже с видими мускули и атлетизъм.

На пръв поглед това може да изглежда нелогично. Пенисът често се нарича пръчка за измерване на здравето на мъжа, така че не ли логично господата с по-здравословно тегло да могат да издържат по-дълго? Не точно. Учените твърдят, че е по-сложно от това.

Повече мазнини по корема означава, че въпросният мъж съдържа повече от женския полов хормон естрадиол, който помага за потискане на оргазма.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.

Свързани новини