Отидете към основна версия

1 620 2

Рецепта на деня: Пълнено пиле с ориз и булгур

  • пиле-
  • ориз-
  • булгур-
  • турска кухня-
  • какво да сготвя

От турската кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 пиле 100 г ориз 100 г булгур 1 глава лук 1 с.л. масло 3 с.л. олио черен пипер червен пипер сол

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да накиснете във вода булгура и ориза.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината. Отцеждате булгура и ориза и ги добавяте към лука. Плънката се овкусява със сол, черен пипер и червен пипер. Наливат се 100 милилитра вода и когато течността се абсорбира, съдът се сваля от котлона.

Пилето се измива и се подсушава. Пълни се със сместа и се намазва с разтопено масло и сол. Пече се в загрята фурна на 170 градуса за около един час, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.

Свързани новини