Необходими продукти:
- 1 пиле
- 100 г ориз
- 100 г булгур
- 1 глава лук
- 1 с.л. масло
- 3 с.л. олио
- черен пипер
- червен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да накиснете във вода булгура и ориза.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината. Отцеждате булгура и ориза и ги добавяте към лука. Плънката се овкусява със сол, черен пипер и червен пипер. Наливат се 100 милилитра вода и когато течността се абсорбира, съдът се сваля от котлона.
Пилето се измива и се подсушава. Пълни се със сместа и се намазва с разтопено масло и сол. Пече се в загрята фурна на 170 градуса за около един час, пише actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ДПС-то
10:41 31.08.2023
2 Единственото пиле
15:10 31.08.2023