Необходими продукти:
2 свински котлета 2 скилидки чесън 2 стръка розмарин 3 с.л. олио 1 с.л. горчица 1 ч.л. балсамов оцет солНачин на приготвяне:
Първа стъпка е да подготвите свинските котлети, като ги сложите между два листа прозрачно фолио и ги начукате добре.
След това е време да приготвите маринатата. Ще са ви нужни нарязан на филийки чесън, стрит пресен розмарин, олио и горчица.
Котлетите се намазват обилно с маринатата, увиват се в прозрачно фолио или се слагат в плик. Оставяте ги да престоят около 30 минути в хладилник. Печете маринованите котлети на скара или грил тиган около 7 минути от всяка страна. Поръсвате с капки балсамов оцет. Сервирайте с подходяща гарнитура, пише actualno.com.