Необходими продукти:
450 г филе от сьомга 4 скилидки чесън 1/4 ч.ч. балсамов оцет 4 с.л. кафява захар 1/2 ч.ч. зехтин 1 щип. черен пипер 2 стръка розмаринНачин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да обелите скилидките чесън и да ги нарежете на парченца. След това всяко парченце се поставя в прясното филе от сьомга.
След това пасирате добре балсамовият оцет, зехтинът, кафявата захар и черният пипер. Нанасяте маринатата по филето и го оставяте така в хладилник, покрито за около два часа.
След това филето се отцежда от маринатата и се изпича в горещ тиган от двете страни до готовност. По желание се полива с маринатата, за да стане по-сочно. Декорирате с пресен розмарин и сервирате, пише Actualno.com.