Необходими продукти:
- 450 г филе от сьомга
- 4 скилидки чесън
- 1/4 ч.ч. балсамов оцет
- 4 с.л. кафява захар
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 1 щип. черен пипер
- 2 стръка розмарин
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да обелите скилидките чесън и да ги нарежете на парченца. След това всяко парченце се поставя в прясното филе от сьомга.
След това пасирате добре балсамовият оцет, зехтинът, кафявата захар и черният пипер. Нанасяте маринатата по филето и го оставяте така в хладилник, покрито за около два часа.
След това филето се отцежда от маринатата и се изпича в горещ тиган от двете страни до готовност. По желание се полива с маринатата, за да стане по-сочно. Декорирате с пресен розмарин и сервирате, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 086
10:16 10.09.2023
3 Ачова кифтету
10:27 10.09.2023
4 ПЕНСИЯ
10:31 10.09.2023
5 Хасковски каунь
Какви измишльотине с ни български подправки...
10:46 10.09.2023
6 пенционер
10:51 10.09.2023
7 Някой си
11:21 10.09.2023
8 Механик
Редовия българин няма средства за таква скъпа рецепта. А тия които имат средства, не четат рецепти, още по-малко имат желанието да ги изпълняват.
12:01 10.09.2023