Необходими продукти:
2 домата 8 яйца 2 супени лъжици зехтин 1 глава лук 1 чаена лъжица сол 3 скилидки чесън 2 зелени чушки 1 супена лъжица доматено пюре 1 чаена лъжица смлян черен пипер 1 чаена лъжица сух риганНачин на приготвяне:
Настържете доматите на едро ренде. Чушката, лукът и чесънът нарежете на ситно.
Разбийте всички яйца в подходяща купа.
Добавете лука в тиган със сгорещено олио. След 3 минути добавете чесъна, солта и черния пипер и гответе до омекване на зеленчуците (около 5 минути).
Към зеленчуковата смес добавете доматеното пюре, настърганите домати и ригана. Задушавайте на слаб огън до сгъстяване, като разбърквате от време на време.
Добавете разбитите яйца и разбъркайте зеленчуковата смес. Гответе на слаб огън още 5-7 минути, докато сместа се сгъсти.
При сервиране полейте отгоре с малко зехтин и добавете магданоз, пише jenata.blitz.bg.