Необходими продукти:
- 2 домата
- 8 яйца
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук
- 1 чаена лъжица сол
- 3 скилидки чесън
- 2 зелени чушки
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 1 чаена лъжица смлян черен пипер
- 1 чаена лъжица сух риган
Начин на приготвяне:
Настържете доматите на едро ренде. Чушката, лукът и чесънът нарежете на ситно.
Разбийте всички яйца в подходяща купа.
Добавете лука в тиган със сгорещено олио. След 3 минути добавете чесъна, солта и черния пипер и гответе до омекване на зеленчуците (около 5 минути).
Към зеленчуковата смес добавете доматеното пюре, настърганите домати и ригана. Задушавайте на слаб огън до сгъстяване, като разбърквате от време на време.
Добавете разбитите яйца и разбъркайте зеленчуковата смес. Гответе на слаб огън още 5-7 минути, докато сместа се сгъсти.
При сервиране полейте отгоре с малко зехтин и добавете магданоз, пише jenata.blitz.bg.
Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Злати Минкова
Коментиран от #6
10:22 13.09.2023
2 И като
10:22 13.09.2023
3 Леле
10:26 13.09.2023
4 Ох, готвачите, те!
10:27 13.09.2023
5 Ха Ха
11:13 13.09.2023
6 Уф.. аман
До коментар #1 от "Злати Минкова":
Не е нещо като ...Това си е традиционно ястие от арабската и по-точно сирийската кухня. Това , че прилича на миш-маш, не значи че не е такова ястие. При тези търговски пътища може да се очакват подобия в кухните.
И ... проучете колко ли арабизми или асирийски думи ползвате в речника си. Има и български думи в арабския свят. Ще се изненадате, обещавам Ви.
13:12 13.09.2023