Необходими продукти:
пшенично брашно - 100 г царевично брашно - 100 г захар - 3 с.л. червен пипер - 1 с.л. сода - 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер - 1 ч.л. сол - 1 щипка яйца - 1 бр. прясно мляко - 2 с.л. кренвирши - 6 бр. олио - 300 млНачин на приготвяне:
Отделят се две супени лъжици от пшениченото брашно. Остатъкът от пшениченото брашно и царевичното брашно се смесват. Добавят се содата, бакпулверът, солта, захарта и червеният пипер. Накрая се добавят яйцето и млякото.
Тестото трябва да е много гъсто. Кренвиршите се набождат на дървени шишчета. Овалват се в брашно. Тестото се налива в тесен висок съд - това е необходимо, за да може кренвиршите да се обвият добре в пласт тесто.
В тиган се налива олиото и се загрява, първият кренвирш се потапя в тестото и се вади, като се върти, за да няма излишни парчета тесто. След това кренвиршът се изпържва, като постоянно се върти. Пържи се, докато стане златист, и се отцежда върху хартия. Същото се прави и с останалите кренвирши, пише ezine.bg.