Last news in Fakti

17 Септември, 2023 10:05 2 509 8

Рецепта на деня: Класически корн дог

  • корн дог-
  • кренвирши-
  • царевично брашно-
  • какво да сготвя-
  • американска кухня

Вкусно хапване от американската кухня

Рецепта на деня: Класически корн дог - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • пшенично брашно - 100 г
  • царевично брашно - 100 г
  • захар - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сода - 1 и 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • кренвирши - 6 бр.
  • олио - 300 мл

Начин на приготвяне:

Отделят се две супени лъжици от пшениченото брашно. Остатъкът от пшениченото брашно и царевичното брашно се смесват. Добавят се содата, бакпулверът, солта, захарта и червеният пипер. Накрая се добавят яйцето и млякото.

Тестото трябва да е много гъсто. Кренвиршите се набождат на дървени шишчета. Овалват се в брашно. Тестото се налива в тесен висок съд - това е необходимо, за да може кренвиршите да се обвият добре в пласт тесто.

В тиган се налива олиото и се загрява, първият кренвирш се потапя в тестото и се вади, като се върти, за да няма излишни парчета тесто. След това кренвиршът се изпържва, като постоянно се върти. Пържи се, докато стане златист, и се отцежда върху хартия. Същото се прави и с останалите кренвирши, пише ezine.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никога

    7 2 Отговор
    И пари да ми дават !
  • 2 Оги

    6 1 Отговор
    Това е някаква американска смрад. Никога!!!
  • 3 Порно

    4 1 Отговор
    Кремвирши не съм ял от цяла вечност, а пък тая гадост е за тия, дето не искат да падат под 130 кила
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 РеСеВе

    0 0 Отговор
    Палачинка, навита на кренвирш, и запържена до хрупкава коричка. Със същите продукти, но без захарта и олиото, може да се направи полента (качамак) с парчета кренвирш.
  • 7 това е отврат

    1 0 Отговор
    тестено, пържено и с кремвиршл Кой яде подобна гадост? Може би го пържат в маргарин. Не по добре да си гладен.Или да изядеш една ябълка или банан.
  • 8 Само да ви разкажа за пилешкия кремвирш

    0 0 Отговор
    преди много години още по времето на соца 83-84г., бяхме на посещение в завода в Костинброд. Тогава бяхме студенти и да ни запознаят с производствения процес, ни разходиха из цеховете. Най интересно беше при месомелачка. Там се пускаха по поточна линия пилешки крака с ноктите, пилешки глави с клюновете и множество пера. Но най яко беше, като донесоха не продадени кремвирши с пласмасовите опаковки и ги изсипаха в месомелачката. От тогава не съм хапвала кремвирши.