Необходими продукти:
- пшенично брашно - 100 г
- царевично брашно - 100 г
- захар - 3 с.л.
- червен пипер - 1 с.л.
- сода - 1 и 1/2 ч.л.
- бакпулвер - 1 ч.л.
- сол - 1 щипка
- яйца - 1 бр.
- прясно мляко - 2 с.л.
- кренвирши - 6 бр.
- олио - 300 мл
Начин на приготвяне:
Отделят се две супени лъжици от пшениченото брашно. Остатъкът от пшениченото брашно и царевичното брашно се смесват. Добавят се содата, бакпулверът, солта, захарта и червеният пипер. Накрая се добавят яйцето и млякото.
Тестото трябва да е много гъсто. Кренвиршите се набождат на дървени шишчета. Овалват се в брашно. Тестото се налива в тесен висок съд - това е необходимо, за да може кренвиршите да се обвият добре в пласт тесто.
В тиган се налива олиото и се загрява, първият кренвирш се потапя в тестото и се вади, като се върти, за да няма излишни парчета тесто. След това кренвиршът се изпържва, като постоянно се върти. Пържи се, докато стане златист, и се отцежда върху хартия. Същото се прави и с останалите кренвирши, пише ezine.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Никога
10:10 17.09.2023
2 Оги
10:20 17.09.2023
3 Порно
10:25 17.09.2023
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 РеСеВе
14:06 17.09.2023
7 това е отврат
16:53 17.09.2023
8 Само да ви разкажа за пилешкия кремвирш
17:25 17.09.2023