Отидете към основна версия

2 150 4

Рецепта на деня: Пилешка супа "Авголемоно"

  • авголемоно-
  • пилешка супа-
  • бульон-
  • лимони-
  • кипър-
  • какво да сготвя

Една от най-популярните и обичани супи в Кипър

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

Яйца – 2 бр.; Пилешки бульон – 4 к.ч.; Ориз – 50 г; Лимонов сок – 3 с.л.; Лимони – 1 бр.; Сол.

Начин на приготвяне:

Залейте с бульон почистения, изплакнат и попарен ориз, посолете, възварете и варете до омекването на тих огън. Разбийте яйцата заедно с лимоновия сок до получаване на пяна, прибавете на части 2 к.ч. врял бульон. Изсипете застройката в бульона с ориза и продължете да бъркате, докато супата се сгъсти. Охладете до стайна температура, поставете в хладилник и изстудете добре. Преди поднасяне разбъркайте и украсете с нарязана на колелца и обелен лимон.

Източник: gotvach.bg

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини