Необходими продукти:
Яйца – 2 бр.; Пилешки бульон – 4 к.ч.; Ориз – 50 г; Лимонов сок – 3 с.л.; Лимони – 1 бр.; Сол.Начин на приготвяне:
Залейте с бульон почистения, изплакнат и попарен ориз, посолете, възварете и варете до омекването на тих огън. Разбийте яйцата заедно с лимоновия сок до получаване на пяна, прибавете на части 2 к.ч. врял бульон. Изсипете застройката в бульона с ориза и продължете да бъркате, докато супата се сгъсти. Охладете до стайна температура, поставете в хладилник и изстудете добре. Преди поднасяне разбъркайте и украсете с нарязана на колелца и обелен лимон.Източник: gotvach.bg
Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.