Необходими продукти:
- Яйца – 2 бр.;
- Пилешки бульон – 4 к.ч.;
- Ориз – 50 г;
- Лимонов сок – 3 с.л.;
- Лимони – 1 бр.;
- Сол.
Начин на приготвяне:
- Залейте с бульон почистения, изплакнат и попарен ориз, посолете, възварете и варете до омекването на тих огън.
- Разбийте яйцата заедно с лимоновия сок до получаване на пяна, прибавете на части 2 к.ч. врял бульон.
- Изсипете застройката в бульона с ориза и продължете да бъркате, докато супата се сгъсти.
- Охладете до стайна температура, поставете в хладилник и изстудете добре.
- Преди поднасяне разбъркайте и украсете с нарязана на колелца и обелен лимон.
Източник: gotvach.bg
Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Идън
10:19 11.01.2024
2 Шеф Шибалчев
10:31 11.01.2024
3 Механик
Пилешко не видях никъде, а на кубче сух бульон, литър вода, едно яйце и лимонов сок по наше село му викат "промий черво".
10:54 11.01.2024
4 Смърфиета
10:10 12.01.2024