Необходими продукти:
кайма - 500 г; яйца - 2 броя; хляб - 2 големи филии; сол; черен пипер; кимион - 1 щипка; джоджен - 1 щипка; гъби печурки - 200 г; яйца - 3 броя; кашкавал - 100 г; лютеница - 5 - 6 с.л.; олио - 1 с.л.Начин на приготвяне:
Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките. Накълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, а върху тях и останалата кайма.
Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното.
Отгоре залейте с разбитите яйца, поръсете с кашкавала и сложете да се пече в умерена фурна, пише Actualno.com.