Необходими продукти:
- кайма - 500 г;
- яйца - 2 броя;
- хляб - 2 големи филии;
- сол;
- черен пипер;
- кимион - 1 щипка;
- джоджен - 1 щипка;
- гъби печурки - 200 г;
- яйца - 3 броя;
- кашкавал - 100 г;
- лютеница - 5 - 6 с.л.;
- олио - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките. Накълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, а върху тях и останалата кайма.
Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното.
Отгоре залейте с разбитите яйца, поръсете с кашкавала и сложете да се пече в умерена фурна, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хасан
10:57 12.01.2024
2 Хасан
10:59 12.01.2024