Отидете към основна версия

2 241 3

Рецепта на деня: Немско шпецле

  • шпецле-
  • паста-
  • юфка-
  • германска кухня-
  • тестени изделия-
  • какво да сготвя

Любимата немска паста

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

400 г брашно; 4 яйца; 100 мл вода; 50 г краве масло; 1 щипка индийско орехче; сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

В купа се смесват брашното, разбитите яйца, водата (трябва да е хладка) и щипка сол. Бърка се, докато се получи средно гъсто, разтегливо и лепкаво тесто. Оставя се да почине 10 минути, покрито с фолио за свежо съхранение. Върху дъска се разпределя част от тестото и с шпакла, която се намокря във водата, за да не лепне тестото, се изрязват тънки ивички, които се избутват направо в тенджера с подсолена вряща водата. Другият вариант е тестените ивици да се оформят с преса за картофи. Щом изплуват на повърхността, се изваждат от водата с помощта на решетъчна лъжица. Прехвърлят се в тиган със сгорещеното масло и се запържват за кратко. Подправят се с индийското орехче, сол и черен пипер, пише bonapeti.bg.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини