13 Януари, 2024 10:05 3 066 3

Рецепта на деня: Немско шпецле

  • шпецле-
  • паста-
  • юфка-
  • германска кухня-
  • тестени изделия-
  • какво да сготвя

Любимата немска паста

Рецепта на деня: Немско шпецле - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 400 г брашно;
  • 4 яйца;
  • 100 мл вода;
  • 50 г краве масло;
  • 1 щипка индийско орехче;
  • сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

  1. В купа се смесват брашното, разбитите яйца, водата (трябва да е хладка) и щипка сол.
  2. Бърка се, докато се получи средно гъсто, разтегливо и лепкаво тесто. Оставя се да почине 10 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.
  3. Върху дъска се разпределя част от тестото и с шпакла, която се намокря във водата, за да не лепне тестото, се изрязват тънки ивички, които се избутват направо в тенджера с подсолена вряща водата.
  4. Другият вариант е тестените ивици да се оформят с преса за картофи.
  5. Щом изплуват на повърхността, се изваждат от водата с помощта на решетъчна лъжица.
  6. Прехвърлят се в тиган със сгорещеното масло и се запържват за кратко. Подправят се с индийското орехче, сол и черен пипер, пише bonapeti.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо поп

    11 1 Отговор
    Да си го ядат шпецлето. Яж от Германия храна , имай в леглото германска жена , слушай германска естрадна песен и живота ти хич няма да е лесен!
  • 2 Народно Събрание

    2 0 Отговор
    Не го ща,яжте си го!
  • 3 Божкеее

    3 0 Отговор
    Ми те го продават готово, ма. Купуваш, запържваш и ядеш.