Отидете към основна версия

2 651 12

Рецепта на деня: Свински пържоли под шуба

  • свинско месо-
  • пържоли-
  • под шуба-
  • гъби-
  • кашкавал-
  • майонеза-
  • какво да сготвя-
  • на фурна

Подходящо ястие за гости

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

8 бр. свински пържоли; 300 г гъби или картофи; 3 глави лук; 100 г кашкавал; 200-250 г майонеза; олио.

Начин на приготвяне:

Пържолите се начукват на тънко с чукче, посоляват се и се нареждат една до друга в намаслена тава. Отгоре се поръсват с нарязаните на 3-4 парчета гъби (или картофите - на кръгчета) и нарязаният на кръгчета лук.

Всичко се полива с майонезата. Отгоре се поръсва с рендосаното на едро сирене.

Пече се на фурна при температура 170-180 градуса, пише receptite.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.

Свързани новини