14 Януари, 2024 10:05 3 285 12

Рецепта на деня: Свински пържоли под шуба

  • свинско месо-
  • пържоли-
  • под шуба-
  • гъби-
  • кашкавал-
  • майонеза-
  • какво да сготвя-
  • на фурна

Подходящо ястие за гости

Рецепта на деня: Свински пържоли под шуба - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 8 бр. свински пържоли;
  • 300 г гъби или картофи;
  • 3 глави лук;
  • 100 г кашкавал;
  • 200-250 г майонеза;
  • олио.

Начин на приготвяне:

Пържолите се начукват на тънко с чукче, посоляват се и се нареждат една до друга в намаслена тава. Отгоре се поръсват с нарязаните на 3-4 парчета гъби (или картофите - на кръгчета) и нарязаният на кръгчета лук.

Всичко се полива с майонезата. Отгоре се поръсва с рендосаното на едро сирене.

Пече се на фурна при температура 170-180 градуса, пише receptite.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шубата не топли толкова

    4 0 Отговор
    по-дбре ще е под ГЪБИНА !!! само за тези които знаят… младите ще се чудят какво е това нещо

    Коментиран от #3

  • 2 Венелино...

    1 1 Отговор
    Че те цунем за тая рецепта !
  • 3 Даааа

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "шубата не топли толкова":

    Младите може да си помислят, че е нещо свързано с "гъбички"..... ама, така е като премахнаха родната казарма, сега ще гледаме по улиците "мъже", които се обезкосмяват повече от жените... 🤣
  • 4 Мaнгycта - зулус

    0 1 Отговор
    Аз само такива ям.
  • 5 Жалко

    2 0 Отговор
    за месото !
  • 6 Все тая

    3 0 Отговор
    Зяносани пържоли се казва рецептата
  • 7 Механик

    0 3 Отговор
    Ауууу, ама какви са тия руски рецепти тука бе? Май ще си спираме грантовете?
    подпис: Галя от посолствоТО

    Коментиран от #12

  • 8 Ели Енчева

    1 1 Отговор
    Под шубата си не нося свински пържоли,а блузка и поличка.

    Коментиран от #11

  • 9 Мануил

    0 1 Отговор
    Ако много се обезкосмяваш,ще станеш плешо,не е за препоръчка това!
  • 10 Хасан

    1 0 Отговор
    това е рецептата на баба ми!
  • 11 БраТ ПиТ

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ели Енчева":

    А под поличката предполагам, че.... нищо?! 🤔
  • 12 отивай на аспаруховия мост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    че на катедралата не вървиш