Необходими продукти:
300 гр. кайма; 3 картофа; 3 яйца; сол и черен пипер на вкус; 2 суп. лъжици брашно; 1/2 глава лук; 100 гр. кашкавал; връзка копър; растително масло за пържене.Начин на приготвяне:
Запържете каймата в тигана до пълна готовност. Добавете сол, черен пипер и подправки по ваш вкус. Обелете картофите и ги настържете на едро ренде. Изстискайте добре от сока и прибавете към тях разбитите яйца и брашното. Посолете и добавете подправки по ваш вкус. Разбъркайте всичко много добре. След това изсипете тънък слой от сместа в тигана (като палачинка). Изпържете добре от едната страна, след това обърнете палачинката, за да се изпържи и от другата. Когато е готова, без да сваляте тигана от огъня, може да я намажете с малко кетчуп. Разтелете каймата върху половината палачинка. След това сложете лука, нарязан на тънки пръстени. Поръсете със ситно нарязан копър и настъргания кашкавал. Завийте палачинката и изчакайте кашкавалът да се разтопи. След това ястието е готово, пише jenata.blitz.bg.Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.